JULFIRANDE

Julafton
Då var denna julen slut. Har haft en jättemysig jul tillsammans med släkt och vänner. Julafton firades hemma i Götene tillsammans med familjen och brorsans fru. Var faktiskt ganska skönt att endast vara 6 pers på julafton. Dagen började med en liten sovmorgon och följdes av en härlig frukost. Sen var det lite njutning i soffan innan vi begav oss ut på en promenad. Efter promenaden åt vi julmat, såg på
Kalle Anka på TV, läste julevangeliet samt öppnade julklappar. Jag fick bland annat dessa saker:
- Pengar
- Vantar
- Pyjamas
- Biobiljett
- Strumpor
- Presentkort på KICKS
På eftermiddagen/kvällen kollade vi på TV och åt julgodis. Såg bland annat
"Karl-Bertil Jonssons julafton". Älskar den korrekta svenskan i det programmet!
Har några favoritcitat:

1. "Det här var på den tiden då en fjortonårings idoldyrkan inte nödvändigtvis behövde vara av sexuell natur."

2. ”Nu är granen klar!” sa mor, ”Är den inte vacker? Kom, Tyko, och sätt dit stjärnan i toppen!”
Detta var fars hedersuppdrag om jularna. Stolt klev han upp på en stol och fäste i granens topp den stora glittrande stjärnan för 14:50 som han gratis tagit med hem från sitt varuhus."

3. ”Det var en välsignad jul”, sa Karl-Bertils ömma moder och fick något religiöst i blicken, för den här sagan tilldrog sig som sagt på den tiden då julen fortfarande firades till minne av Kristi födelse.

Kvällen började med att vi spelade lite sällskapsspel och slutade med en jättemysig midnattsgudstjänst i Elimkyrkan.


































Juldagen
Hela familjen och brorsans fru åkte till mormor som bor utanför Alingsås. Jag passade på att övningsköra. Vi kom fram vid 12.30-tiden. Hos mormor hade vi lite julmys tillsammans med mammas släkt. Vi åt god mat och hade väldigt trevligt. Jag fick även en härlig fotmassage av mormor! Inget slår hennes massage. Hon masserar tills man själv säger till att man inte vill ha mer. Hon ledsnar aldrig på att massera någon vilket ju är en fin egenskap! ;)
På eftermiddagen begav vi oss hem till Götene igen. På kvällen kom det ett gäng kompisar hem till oss. Vi var ca 12 pers som spelade spel, åt julgodis och pratade. En riktigt lyckad dag!


















Annandag Jul
Gick upp vid 10.00-tiden. Åt frukost med mina bröder Rickard & Alexander samt Rickards fru Rebecca.
Sen tog vi farfäl av Rickard & Rebecca som skulle bege sig hem till Småland igen. Vid 14.00-tiden övningskörde jag in till Lidköping med pappa och tränade på lite olika saker. Bland annat fickparkering, backa runt gatuhörn m.m. Efter en 3-timmars lång övningskörning begav vi oss hem till Götene igen, åt julmat och såg på Skönheten & Odjuret som gick på SVT1. Senast jag såg den filmen var för väldigt många år sedan, när jag var liten. En riktigt bra Disney-film. Fin musik också! Nu sitter jag här i pyjamas och dricker glögg. Är väldigt trött så blir nog en tidig läggdags för min del. Imorn blir det jobb 07.00-16.00. GÖTT!