Insidan som räknas....

....är något som jag tänkt lite extra på idag. Jag tror tyvärr att det är ganska ovanligt i dagens samhälle att vi människor är nöjda med våra liv. Alltid är det något man saknar. Alltifrån vänner till nya klädesplagg och det senaste inom teknikvärlden. Man ska vara si och så klädd för att hänga med i modet. Har man inte en Iphone utan väljer att ha en gammal mobil så får man ofta negativa kommentarer. Jag säger absolut inte att det är fel med en Iphone eller kläder som följer modet, men jag tror att det är viktigt att var och en stannar upp för en stund och funderar över sitt liv. Är jag den jag vill vara? Varje dag kan man läsa om nya bantningsmetoder i diverse olika tidningar. "Man ska vara smal för att bli accepterad" osv. Har du någon gång läst i en tidning där budskapet istället är "Strunta i utsidan och bry dig istället om insidan"? Detta borde vara väldigt vanligt istället för väldigt ovanligt. Visst, första intrycket när man möter en ny person för första gången är ju att man ser utsidan av personen. Man bedömer personens insida utefter personens utseende. Har personen t.ex. annorlunda ansiktsdrag så tänker man att personen är nog väldigt annorlunda både till sättet och utseende. Man bildar genast en uppfattning om den man möter innan man ens hunnit lära känna personen.

Jag vet inte hur det är med dig, men både nu och då kommer jag på mig själv med att bedöma människor efter deras yttre. Många gånger låser jag mig vid det första ytliga intrycken, det kan ta lång tid innan jag uppfattar att det faktiskt fanns betydligt mer under ytan.
Mitt råd till er: Våga vara den du vill vara! Strunta i alla skriverier i tidningar om hur du SKA vara. I slutändan är det ändå alltid upp till dig själv att avgöra vem du vill vara.

Bra bibelord som knyter an till detta ämnet:

"Döm inte så skall ni inte bli dömda. Förklara ingen skyldig, så skall ni inte dömas skyldiga. Frikänn, så skall ni bli frikända. Ge, så skall ni få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall ni få i er mantel. Med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er."
Luk 6:37-38

"Men herren sade till Samuel: "Fäst dig inte vid hans utseende och hans resliga gestalt - honom har jag förkastat. Herren ser med andra ögon än människor: Människor ser till det yttre, men Herren ser till hjärtat."
1 Sam 16:7



(Mina kompisar som har en grym insida allihop! Bilden är tagen i Råbäck i helgen).