Soffbordsbygge

Ganska länge har jag varit sugen på att bygga ett soffbord utav lastpallar. Fick idén av brorsan och hans fru som har byggt ett liknande bord. Sen en dag så hittade jag ett par lastpallar som stod utanför kyrkan som jag fick tillåtelse att ta då de annars ändå bara skulle slängas. Jag åkte till Colorama, vår målaraffär i Götene, och inhandlade sandpapper, grundfärg och vanlig vit färg. Pensel hade jag sedan innan. Sen drog jag ivrigt igång med soffbordsbyggandet.
 
Jag tänkte att det skulle bli roligt att få göra mitt egna soffbord, men ack så fel jag hade. Eller ja, det var roligt de första penseldragen sen när jag hade målat grundfärg på en lastpall så blev jag uttråkad. Sen skulle det målas två omgångar med vanlig färg och så göra samma process på nästa lastpall. Det är så många ytor och olika vinklar på en lastpall som gör det lite klurigt att måla.
 
Sen blev mina målade lastpallar ståendes i källaren i några veckor tills min bror Rickard skulle komma till mig på besök. Vi åkte då till Jula i  Skara och inhandlade 4 st hjul till soffbordet. Sen hjälpte han mig med en kofot att få bort den undre delen på en av lastpallarna. Vi tog bort den delen så att det skulle bli ett snyggare resultat. Annars hade det blivit ett dubbelt lager med brädor i mitten av soffbordet. Avslutningsvis skruvade vi fast hjulen samt satte fast lastpallarna på varandra med hjälp av skruvar.
 
Sen var soffbordet 90% klart. Jag började använda det direkt men glasskivan ovanpå saknades. Jag mätte bordet och beställde en glasskiva ifrån Götenes glasmästeri. Efter några veckor så var skivan färdig att hämtas. Jag satte fast 4 st möbeltassar med den självhäftande baksidan nedåt mot bordet. Sen lade jag glasskivan ovanpå. Glasskivan är såpass tung att den ligger still ovanpå utan att man behöver sätta fast den på något sätt.
 
Så, nu är mitt soffbord äntligen klart. Nu i efterhand är det kul att man ändå kan säga att man gjort soffbordet själv och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Priset då? Lastpallarna och skruvarna fick jag gratis. Målarfärg köpte jag för ca 400 kr. Hjulen kostade ett par hundralappar och glasskivan gick på 1000 kr. Så med andra ord är det billigare att köpa sig ett soffbord men samtidigt roligare att äga ett soffbord som man gjort själv.