16 november

Ett bord & en stol där varje enskilt klistermärke symboliserar ett sjukhusbesök. Så småningom blev det inga fler klistermärken...

Idag är det 16 november - Dagen då jag firar lite extra. Dagen då jag är lite extra tacksam till livet. Den 16 november 1999 opererades jag för min epilepsi. Det blev en väldigt lyckad operation. Från 160 kramper per år till 0 kramper per år. Från att ha varit beroende av en assistent till att bli helt självständig och kunna resa själv till Sydafrika och volontärarbeta i 4 månader. Från att knappt ha fått vistas i vatten till att ha avklarat 3 Vansbrosim. Från att bara kunna drömma om ett körkort till att faktiskt kunna ta ett körkort. Listan kan göras lång. 

Jag är så oerhört tacksam. Tacksam till livet. Tacksam till mina fantastiska föräldrar som vågade ta det svåra beslutet att jag skulle genomgå denna mycket riskfyllda operation och som funnits där för mig varje dag. Tacksam till Gud som aldrig övergivit mig en sekund i detta. Han har burit mig genom denna tid och hjälper mig än idag då hjärntröttheten gör sig påmind eller när minnet sviker och mattekunskaperna är bristfälliga. Sjukdomen har satt sina spår. Men den har också format mig till den jag är idag och det är jag både stolt och tacksam över.
#tacksamhet #frånmörkertillljus