Godnatt alla barn!

Vilken förmån att få vara med och be för skolbarnen på kvällarna. Ikväll var jag hos tjejerna tillsammans med en av de andra volontärerna här. Först hade vi en gemensam samling tillsammans med alla skolbarn, både killar & tjejer. Vi sjöng afrikanska sånger, klappade händerna & dansade. Sen gick grabbarna till sig och tjejerna till sig. Först lästes en godnattsaga för tjejerna, sen borstade de tänderna och sen var det läggdags.
 
När man ber för dem så går man till ett barn i taget, sätter sig bredvid sängen och ber för dem. 
Jag brukar vara väldigt noga med att sätta mig på golvet och inte på deras säng. Vi har blivit tipsade om att göra detta eftersom sängen är egentligen den enda "sak" som är barnens egna eller vad man ska säga. Därför kan det vara skönt för barnen att känna att det endast är dem själva som är i deras sängar. 
 
Man går till ett barn i taget, frågar dem om de vill att man ska be för dem och sen ifall de har något bönämne de vill att man ska be för. Alla brukar vilja att man ber för dem. Sen brukar det vara olika ifall de har bönämnen. Idag sa ett barn till mig: "Du kan be för min familj, skolan, att jag ska få sova gott, mina vänner. Sen vill jag också att du ska be för Jesus. Be också för er volontärer. Först ska du be på engelska. Sen ska du be på svenska och efter det vill jag be för dig". Jag gjorde som hon sa, höll i hennes hand och bad. Sen när jag var klar bad hon för mig.
En fantastisk avslutning på denna dag!
 
På kvällarna innan man går iväg till barnen så kan jag ibland känna mig väldigt trött och seg. Man känner att man inte orkar gå iväg egentligen. Men så fort jag kommit till barnen så fylls jag med energi och är så lycklig över att ha möjligheten att få be för dem. Det är så mysigt att få lite egen kvalitétstid med var och en utav barnen. Att prata hur dagen har varit och sen be för dem.