Stockholmsbesök

I helgen har jag varit i huvudstaden med mamma. Vi tog tåg från Skövde efter jobbet på fredagen, kl. 14.45. Vi åkte X2000 så två timmar senare var vi framme. Snabbt & smidigt! Väl framme promenerade vi med våra rullväskor till Hötorget där hotellet vi skulle bo på låg. Rica Hotell Stockholm hette det. Vi har bott där 2 gånger tidigare jag och mamma. Efter vi checkat in på hotellet så tog vi buss och tunnelbana ut till Tyresö. Där tillbringade vi hela kvällen hos familjen Rylander (mina sysslingar). Det blev en väldigt mysig kväll innehållandes god mat och trevlig gemenskap. Runt 00.00 återvände vi till hotellet igen.

På lördagen tog vi båten ut till Drottningholm. Vi hade bokat middag på båten som vi åt påväg ut till Drottningholm. Båtresan tog 50 min. När vi kom fram strosade vi runt kring slottet och betalade inträde för att få gå in i det vackra slottet. Vi var även inne i ett kinesiskt slott som låg i närheten. 
På eftermiddagen åkte vi tillbaks in till stan, fast denna gång med tunnelbana och buss. Vi strosade runt i Gamla stan och tog en båt ut till Djurgården. Det var en varm sommarkväll så vi höll utomhus fram till 22.00-tiden då vi gick till hotellet.

På söndagen tog vi spårvagn ut till Djurgården och besökte Rosendals trädgård och Rosendals slott. En väldigt vacker trädgård där vi strosade runt i ett par timmar. Sen åkte vi till Gamla stan och besökte Storkyrkan där Victoria & Daniel gifte sig samt Slottskyrkan där Madeleine & Chris gifte sig. Innan vi åkte med tåget kl. 16.15 gick vi in i lite affärer och kikade. 
Jag har tillbringat en hel helg i Stockholm men kommer endast hem med en matta och en prydnadskudde. Börjar fundera på ifall jag kanske är mogen att börja prata pension...

Det blev en mycket lyckad (och svettig) helg. Det har varit riktig utlandsvärme denna helg i Stockholm. Jag och mamma gick runt i shorts & linne och svettades konstant, haha. Det går an när man befinner sig utomlands och kan doppa sig i havet när man vill. Men i en storstad får det gärna var lite lägre temperaturer. Men ska inte klaga, bättre solsken än regn.

Imorn väntar en ny arbetsvecka. Blir gött de!


STORKYRKAN

ROSENDALS TRÄDGÅRD

GAMLA STAN

BÅTTUR TILL DROTTNINGHOLM