Vad ska jag göra i höst??

Denna fråga är något jag funderat på mycket. Efter studenten så visste jag att jag skulle jobba 1 år inom förskolan och sen gå bibelskola i 1 år. Sen har jag inte behövt planera längre. Men nu så är vi inne på år 2013 och våren närmar sig med stormsteg. Detta i sin tur leder till att det inte är många veckor kvar på bibelskolan och det är dags att börja fundera på vad man ska hitta på i höst.

Ett tag var jag inne på att börja plugga till förskollärare hösten 2013. Sen kände jag att jag inte ville börja plugga redan nu. Då började jag istället att tänka på att jag ska bo kvar i Jönköping och jobba inom vikariepoolen här. Men sen blev jag osugen på det också och började tänka på att det skulle vara roligt och intressant att åka till barnhemmet "Place of Restoration" i Margate, Sydafrika och volontärarbeta i 1/2 år. Sen insåg jag att det vore ju bra att kanske jobba 1 år innan man åker dit och få ihop lite pengar. De senaste månaderna har jag gått runt och velat fram och tillbaks och funderat på vad jag ska göra och om jag ska bo kvar i Jönköping.

V.6, några dagar innan jag åkte till Trysil, så blev jag uppringd av vikariepoolen i Götene där de frågade mig om jag sett att det låg en jobbannons ute på Götene kommuns hemsida. "Förskollärare till vikariepoolen" var namnet på jobbannonsen. Jag hade inte varit inne på Götene kommuns hemsida och sett detta. Vikariepoolen tipsade mig om att söka den tjänsten. Jag sökte tjänsten och åkte sen iväg till Trysil på skidläger. Under tiden jag var i Trysil så ringde vikariepoolen upp mig igen och sa att de ville att jag skulle komma på en arbetsintervju. Tisdagen v.8 så var jag på arbetsintervjun. Sen i tisdags så ringde vikariepoolen ytterligare en gång och sa att de ville erbjuda mig tjänsten. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen. Jag blev så överlycklig och tacksam! Dock kände jag att jag inte ville tacka ja direkt utan fundera 1 dag för att säkert bestämma mig om det är detta jag vill göra. I onsdags ringde jag upp dem igen och tackade ja till tjänsten. Jag kände att detta var ett alldeles för bra erbjudande att tacka nej till. Så efter att bibelskolan har slutat den 24 maj så flyttar jag hem till Götene igen för att jobba ett år inom förskolan. Jag kommer att göra i princip samma sak som jag gjorde efter studenten: jobba på olika förskolor i Götene kommun. Skillnaden nu är att jag har en fast anställning och är inte vikarie. Jag kommer att få garanterat 75% jobb och förhoppningsvis mer. Jag kommer att få en fast månadslön, få semesterdagar m.m. Detta känns så sjukt bra! Jag har saknat att jobba med alla goa & härliga barn på förskolorna! 

Det känns skönt att ha hösten planerad nu och att man slipper stressa sig över den. Nu kan jag istället fokusera på nuet och ta vara på sista terminen av bibelskolan. Jag har räknat ut att det endast är 9 veckor kvar på bibelskolan. 3 veckor kommer att försvinna snart då vi ska ha 2 veckors praktik i en församling (jag ska vara i Mullsjös Pingstkyrka hos brorsan) och sen 1 veckas påsklov direkt efter församlingspraktiken (dessa 3 veckor är inte inräknade i de 9 veckor jag skrev). Nu gäller det att ta vara på varje dag och njuta tillsammans med mina underbara klasskompisar!